San Francisco – Dag 2

Dag 2
Vi gick upp tidigt andra dagen för att göra oss i ordning inför dagens cykeltur runt staden och Golden Gate Park. Vi hyrde varsin cykel på ett ställe precis bredvid hotellet, som hette Blazing Saddles och cyklade genom stan för att ta oss till vårt första stopp, hippiekvarteren i Haight-Ashbury. Efter ca 10 minuters trampande var vi framme i en liten park i Haight-Ashbury där hittade vi “Painted Lady” husen som jag passade på att knäppa några bilder på!

IMG_0688

Efter Haight-Ashbury cyklade vi vidare till Golden Gate Park som är den största stadsparken i SF, hela 5 km lång (!), och därmed större än Central Park i NY. Mamma tänker såklart på allt, så hon valde att vi skulle hyra cyklarna på en söndag då det är förbjudet för bilar att köra i parken vilket var jätteskönt för man fick mycket yta att cykla på och det var helt tyst i parken… Golden Gate Park är nog den finaste park jag varit i än så länge med sina höga palmer, de mysiga små sjöarna och körsbärsträden som blommade. När vi alla började känna oss hungriga hittade vi en mysig parkbänk där vi åt picknick medan solen strålade, åh det var så härligt!

IMG_0694

 

 

IMG_0725IMG_0702

IMG_0716 IMG_0717Nedanför parken ligger “Ocean Beach” som är en 5 km lång strand som ligger precis vid havet. Det var mycket vackert där, men jobbigt att cykla då det var både gropigt och brant.

IMG_0737

En bit längre bort, upp i skogen och runt hörnet fann vi en utkiksplats där man såg Golden Gate Bridge perfekt och alla fyra ville bli fotade med den bronsröda bron i bakgrunden, haha.

IMG_0746 IMG_0750

Vi började bege oss hemåt då det var en bit att cykla tillbaka och på vägen åkte vi bl.a. förbi en till strand fast denna gång vid “Pier 39”. Väl tillbaka på hotellet var jag så trött att det kändes som att jag skulle svimma, kroppen var öm och jag hade skavsår på rumpan (ja, på rumpan)… Men det var det värt för nu kan jag säga att jag har cyklat runt San Francisco på 7 timmar! :) Eftersom att vi ändå var tvungna att äta något tog oss förbi “China Town” en kortis och åt middag där.

You may also like