San Francisco – Dag 1

Dag 1

Klockan 03:00 ringde väckarklockan och hela familjen gjorde sig i ordning inför den 15 h långa flygresan (med mellanlandning i London). När vi väl kom fram till San Francisco var klockan 14:00 (i Kalifornien, hemma var den 23:00) och jag blev glatt överraskad över att det var sol och vaaaarmt! Jag förväntade mig nämligen det värsta, regn och kyla, eftersom att februari egentligen är deras regnigaste period. Iallafall, när vi tagit tåget in till SF city, checkade vi in på hotellet, (The Donatello, mycket bra hotell, rekommenderas) som låg precis vid ALLA affärer, fräschade upp oss och gick ut för att hitta någonstans att äta. Vi hittade ett hamburgerställe som heter “Super Duper Burgers” där burgarna seriöst var Super Duper stora. Lyckligt ovetandes om vad som väntade tog jag en burgare med bacon i “vanlig” storlek som jag sedan när jag fick den insåg att den inte var i “vanlig” storlek. Det var två burgare i burgaren (om ni förstår vad jag menar…) och den var så stor att jag var tvungen att äta pyttesmå bitar i taget. Tyvärr slutade det med att jag bara orkade halva, hehe… Men gott var det! Det var dock lite synd eftersom man såg alla hemlösa (det var många hemlösa i SF) som inte hade någon mat och tiggde om pengar och så slängde man liksom en halv hamburgare… Efter middagen gick vi bara runt på stan och “söp in atmosfären”, haha, nej men det kändes bara så roligt att äntligen vara där! Så som jag har tjatat på mina föräldrar och klasskompisar (förlåt för det!): “Nu är det bara 64 dagar kvar tills jag åker”! Haha, så typiskt mig. När jag är exalterad över något har jag en tendens att tjata jättelänge om det. Vi såg också på när invånarna firade det kinesiska nyåret och det varade länge länge, (Btw, SF har det största China Town i världen, förutom Kina såklart). Dagen slutade relativt tidigt och jag somnade någon gång vid åtta.

IMG_0764

You may also like

Mys